Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Δήμου Τεμπών, διοργανώνει διασυλλογικούς αγώνες δρόμου:
  1. Ατομικής Χρονομέτρησης στην κατηγορία Μίνι (Μεγάλα και Μικρά)
  2. Ανάβασης σε μαζική εκκίνηση στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, Μάστερς και Open.

Ο παραπάνω αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. για το 2019.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 - Ατομική Χρονομέτρηση

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 15:00 - Μίνι μικρά-μίνι μεγάλα
ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Παράδρομος Ε.Ο., περιοχή ΤΕΜΚΑ, πλησίον Ομορφοχωρίου

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 - Ανάβαση Σπηλιάς

11:00   Παμπαίδες - ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 5χλμ. (Πλατεία Συκουρίου μέχρι το 5ο χλμ.)
12:00   Ανδρες – Έφηβοι – Μάστερς 15 χλμ. - ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 15 χλμ. (Συκούριο - Σπηλιά)
12:10   Παίδες και 12:12 ΟΠΕΝ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 11 χλμ. (Συκούριο - Σπηλιά)
ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Πλατεία Συκουρίου Λάρισας

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές - ποδηλάτες που ανήκουν στην Ε.Ο.Π. - UCI με δελτίο για το 2019 και είναι κάτοχοι της Κάρτας Υγείας αθλητή, η οποία κάρτα μαζί με τα δελτία θα προσκομιστεί στη γραμματεία, ενώ ως open όσοι είναι άνω των 15 ετών, έχουν ικανότητα για άθληση και επιθυμούν να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχων ως open είναι ανήλικος, υποχρεούται να προσκομίσει στη γραμματεία υπεύθυνη δήλωση από τον κηδεμόνα του. Ο διοργανωτής σύλλογος δεν έχει καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού υλικού ή ατυχήματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όσοι σύλλογοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν οι αθλητές τους, να δηλώσουν συμμετοχή στο FAX του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας 2410283113 ή στο email μέχρι την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 αυστηρά. Το ίδιο ισχύει και για την κατηγορία Open. Καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή μετά την λήξη των συμμετοχών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Παράβολο συμμετοχής 10 € για τις κατηγορίες open, παίδων, εφήβων, ανδρών και μάστερς, μία ώρα πριν την εκκίνηση στη γραμματεία.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ/ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί στην τοποθεσία, που αναφέρεται στο πρόγραμμα των αγώνων, από 60’ έως και 30’ πριν την εκκίνηση της πρώτης κατηγορίας.  Το Τεχνικό Συνέδριο, και για τις δυο αγωνιστικές ημέρες θα πραγματοποιηθεί 30’ πριν την εκκίνηση της πρώτης κατηγορίας στον χώρο της Γραμματείας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ποδηλασία Δρόμου. Δεν επιτρέπεται η συνοδεία οχήματος για αγώνες αναβάσεων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2/2018 εγκύκλιο της τεχνικής επιτροπής της Ε.Ο.Π..
Επίσης δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων συνοδείας και στους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης των ΜΙΝΙ.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην κατηγορία ΟΠΕΝ, αθλητών με ενεργό δελτίο σε σωματείο ΕΟΠ για το 2019, στις κατηγορίες που αναφέρονται στην προκήρυξη.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Σε όλες τις κατηγορίες, στον 1ο νικητή απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα, στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα και στους 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ:

Κατηγορία Παίδων

1ος Νικητής

2ος Νικητής

3ος Νικητής

25

15

10

Κατηγορία Εφήβων

1ος Νικητής

2ος Νικητής

3ος Νικητής

25

15

10

Κατηγορία Ανδρών

1ος Νικητής

2ος Νικητής

3ος Νικητής

25

15

10

Κατηγορία Μάστερς (γενική κατάταξη)

1ος Νικητής

2ος Νικητής

3ος Νικητής

25

15

10

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές των κατηγοριών ΜΙΝΙ θα γίνουν το Σάββατο, μετά τη λήξη του αγώνα, στην περιοχή της ΤΕΜΚΑ.  Οι απονομές των υπολοίπων κατηγοριών θα γίνουν την Κυριακή, μετά τη λήξη του αγώνα, στην πλατεία της Σπηλιάς.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της παρούσης.

Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, το 50% των εσόδων από τα παράβολα συμμετοχής του αγώνα θα διατεθούν στο Γενικό Φιλόπτωχον Ταμείον Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, στο πλαίσιο της ανθρώπινης αλληλεγγύης να συνδράμουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση της υγείας του αθλητή Γατή Γιώργου, ο οποίος είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.